Årets kanske hetaste och bredaste idémöte om äldres boende: Under två dagar i april kommer Chalmers i Göteborg att fyllas av många av landets viktigaste aktörer på komplexa området. ”Var ska alla pensionärer hålla hus?” är rubriken för Seniorvärldskonferensen 2015 som arrangeras 21-22 april. Jan Arleij intervjuar initiativtagaren dr Petter Ahlström för tidningen Veteranen.

– Då ska vi gå på djupet, lyssna till nya idéer, mötas, diskutera och planera i ämnet ”Det goda boendet och livet som äldre”, säger initiativtagaren dr Petter Ahlström, som har samlat beslutsfattare inom offentlig och privat sektor, men också från den akademiska världen, seniororganisationer och privatpersoner.

– Vi behöver besjälas av nya tankar och idéer. Vi behöver tänka fram nya strukturer som klarar en kvalitativ och livsbejakande servicenivå för äldre, och vi behöver samarbeta mellan privat och offentlig sektor för kunna att skapa dessa framtidens boenden, säger Petter Ahlström som representerar CLA Sweden AB och som arrangerar tillsammans med Chalmers Tekniska högskola, Göteborgs Stad och Karlstad universitet.

Läs hela intervjun på http://www.veteranen.se/nyheter/jattekonferens-var-ska-alla-pensionarer-halla-hus/