Innergård i Vasastan i Stockholm

Etablering

Med vår etableringsprocess skapar vi i ett tidigt skede en lokal förankring på orten med såväl målgruppen, politiker och övriga intressenter.

Genom vår process skapas lokal marknadsförståelse och intresse inför den kommande etableringen. Vi involverar målgruppen i ett tidigt skede för att skapa oss en förståelse för hur de äldre vill leva just här. Processen väcker nyfikenhet och skapar en efterfrågan för konceptet lokalt genom bland annat ambassadörskap och fokusgrupper.

Glatt seniorpar i fåtöljer

En samskapande process

Under processen genomförs flera undersökningar där resultatet leder till en analys om marknadsläget och en förståelse kring intresse och behov av service för de som kan tänkas bo här. Allt för att skapa ett anpassat och unikt boendekoncept.
 
Studien innebär att CLA tillsammans med målgruppen får värdefulla insikter för ett skräddarsytt helhetserbjudande där de äldre kan leva livet fullt ut.

Etableringsprocessen - sex steg

  1. Vi skapar ett intresse för boendekonceptet
  2. En fokusgrupp etableras
  3. Grundlig marknadsanalys genomförs
  4. En referensgrupp bildas
  5. Dialog & förankring med målgrupp och intressenter
  6. Skarpt och tydligt slutresultat
Närbild på liten grupp av seniorer som äter frukost tillsammans

Ett unikt och anpassat ConceptLiving-erbjudande

Efter genomförd etableringsprocess har samtliga intressenter fått en förståelse för hur åldersoptimering i just detta livsstilsboende ska genomföras. Det innefattar husets arkitektur och bostadens utformning, vilka typer av service, måltider, friskvård och aktiviteter som ska erbjudas, vilken värdegrund vi ska arbeta efter och i slutändan – det erbjudande av ConceptLiving som ska etableras hos just er och de äldre som bor just här.
 
Genom detta har vi nu ett unikt boendekoncept med underlag för investeringsbeslut, marknadsföringsstrategi samt en, intresselista med potentiella boende och medlemmar.

ConceptLiving - Livsstilsboende

Vi vill skapa en helhet med utgångspunkt för människors möjlighet att nå sin fulla potential och sina kvaliteter i livet.

Filmen gestaltar ett 4-stjärnigt boendekoncept i kanadensisk mening. Våra boenden ser olika ut men samtidigt väldigt lika ut. I strukturen byggs de upp på samma sätt rent fysiskt, och socialt skapas motsvarande funktioner med möjlighet att stödja människor genom måltidsupplevelser, tjänster och aktiviteter. Människor är enligt oss mycket lika, det som skiljer handlar främst om kultur och samhällssystem. Därför är vi övertygade om att den här typen av ett serviceintensivt boendekoncept kommer vara starkt efterfrågat här hos oss i Skandinavien och norra Europa.

Så här kan det sociala innehållet se ut på en anläggning i enlighet med vårt koncept ConceptLiving Livsstilsboende. Filmen visar Tapestry at Wesbrook Village i Vancouver.

Skärmavbild 2023-06-09 kl. 11.32.41
Play

Vill du veta mer? Kontakta oss

Kontakta oss via formulär

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan tillsammans med din fråga så kontaktar vi dig så snart vi kan.
Namn(Obligatoriskt)
Tjänst(Obligatoriskt)

Kontakta oss direkt

Mejla eller ring till oss på kontaktuppgifterna nedan. 

Lärargatan 3
412 66 Göteborg

Visa på karta

VD , Styrelseordförande
Petter Ahlström

0730404346
petter.ahlstrom@cla-sweden.se